Моето патување во Гикдонија (Oд Народна техника до КИКА) // 30.мај.2013 19 ч. //

Уште еден четврток и програмерската програма продолжуваме да ја разредуваме со стариот обичен јазик.

Ќе зборувам за тоа како се запознав со компјутерите и сѐ што се случи во меѓувреме до денес кога (не толку) редовно се дружиме во скопскиот хаклаб КИКА.

IMG_0828

Ако некој друг сака да ја сподели својата приказна, сигурно ќе има време за тоа. Ако стане многу досадно ќе правиме анимирани гифови (џифови).

Во остатокот од времето може да дискутираме за deployment на web апликации, судирот на администраторите со програмерите и како тој да се надмине.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.