Linux прва помош (27.05.2013)

Овој понеделник ќе ви помогнеме да подготвите вашиот GNU/Linux систем за лет во вселената (International Space Station adopts Debian Linux, drops Windows) или пак ќе ви го решиме проблемот со режење CD-иња. Изборот е Ваш, обврската наша.

Ако не тоа, ќе слушаме убаво музиче, ќе јадеме наполитанки и газиран сок (идејата е да се конзумира што повеќе шеќер) и кафе (стимуланси) за да се долови традиционалниот впечаток за obnoxious хакери.

Хаклабот отворен за јавноста секој понеделник од 19:00 до 21:00 - не ретко и повеќе од тоа (увид имате на http://status.spodeli.org/ а и на https://twitter.com/2cmk).

Повелете!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.