Придонес во заедницата и во развојот на слободен софтвер во голем проект


Предавањата на ФИНКИ продолжуваат и овој вторник, но со мали промени. Започнуваме во 19 часот во просторија 302 (втори кат).

Темата на која ќе говориме е како да се биде дел од еден голем проект на слободен софтвер. Како да се приклучите и да бидете дел од заедниците на слободен софтвер, како и нешто повеќе за Gnome Women Outreach Program и Google Summer of Code.No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.