Програмска вечер со едноставна задача 11.октомври во 19ч

Денес на агенда е една едноставна задача:

Имате фајл со долга низа од вредности. Како наједноставно да го рандомизирате редоследот и потоа прераспределите низата во табела од n колони и фиксен кориснички дефиниран број на редови.

Задачата ќе ја решаваме во повеќе од 1 популарен јазик.

Се гледаме во 19:00.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.