Сподели знаење 21 јули 2012, од 14:00

На истото место, во истото време, ќе се собереме да си поиграме различни работи што ќе ни се видат интересни. Немаме некоја стриктна програма, имам различни микроконтролерчиња и различни дистрибуции ГНУ/Линукс, па во зависност од тоа кој ќе дојде и што го интересира, ќе си поиграме со нешто.

Мене ме интересира како се користи GPIO портот на RaspberryPi, па најверојатно со тоа ќе си играм.



Мислам дека ни остана и задачата да закачимеUSB камера на RaspberryPi, па може и тоа да го пробаме.

Повелете на дружба  :)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.