GNU/Linux прва помош во КИКА 09.04.2012 во 19ч

Редовна GNU/Linux прва помош и овој Понеделник во Хаклаб КИКА. Добредојдени се сите што имаат некаков проблем со инсталација или користење на слободен софтвер на било која GNU/Linux/Android дистрибуција заедно да пробаме да го решиме.

Зависно интересот може пак да направиме кратки презентации од по 10 мин каде секој ќе може да покаже што алатки користи и ако нашол нешто ново и интересно што сака да го сподели.

1 comment:

  1. Имаше убава посетеност. Во недостиг на лаптопи со проблеми со ГНУ/Линукс се работеше на проекти за GSoC, се чистеа вентилатори на лаптопи, се средуваа грешки од нашиот систем за грешки и се правеа муабети за интересни работи шо некои од нас иг чепнале.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.