Програмирање во четврток навечер 08.03.2012

За овој четврток нема некоја фиксна  агенда па ќе предложам некои работи кои се интересни и најверојатно ќе ги разгледаме.

  • Дамјан спомна дека сака да правиме нешто со Lisp/Scheme и да пробаме да направиме нешто интересно со тие јазици. 
  • Бидејќи тој појави интерес за нешто вакво мене ми текна да пробам да направам некоја мини презентација за Clojure бидејќи е базиран на Lisp и ги користи сите предности кои ги нуди JVM.  Исто во таа конотација пред одредено време експриментирав со SeeSaw, проект кој нуди bindings за Swing па може да разгледаме како се прават десктоп апликации со Clojure.

Се гледаме од 19:00 (можеби и порано) следете нѐ на твитер

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.