GNU/Linux прва помош во новиот Хаклаб

Овој понеделник (28.11.2011) од 19h почнуваме повторно со редовната активност GNU/Linux Прва помош каде секој во Македонија што има некаков проблем со GNU/Linux на својот компјутер доаѓа во Хаклаб за да пробаме заеднички да го решиме и да научиме нешто ново.

Споредни активности:
- Ќе правиме Occupy „GNU/Linux Прва помош“ бидејќи ќе му инсталираме OpenIndiana на Rapture (to be file server компјутер во хаклабот)
- Random. (Софтверот за LED коцката е во изработка, Бесконечното огледало не е закачено на ѕид, CNC машината е во изработка, итн итн...)Кликнете тука за поголема мапа

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.