Убунту прва помош: Понеделник 04.04.2011, 19 часот

Почитувани,

Хаклабот КИКА после одржаниот НСНД во Штип, ги отвора своите врати за сите оние кои во изминатава недела имале проблеми со своите GNU/Linux дистрибуции.

Јас знам дека ќе го симнувам 2.6.38 кернелот од кај Дамјан, и ќе се обидам да го избилдам.

Поддршката за нашите кандидатки за наптреварот за жени распишан од страна на Gnome продолжува.

OsmocomBB ќе биде третата точка од интерес вечерва, Алекс го пицна хардверот, телефонскиот повик е остварен со слободен софтвер. Одиме понатаму!

Многу активности и многу луѓе, ќе биде забавно.

Повелете и вие во КИКА од 19 часот

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.