НСНД Штип и Сподели Знаење 02.04.2011

Овој викенд пола екипа заминува на НСНД Штип, настан кој по втор пат се одржува во Штип. Настанот оваа година ќе се одржува во просториите на факултетот за информатика при Универзитетот „Гоце Делчев - Штип“ во предавална број 1.

На самиот настан ќе се работат теми и работилници поврзани со слободниот софтвер, слободната култура, програмирање и програмски јазици, хардвер, електроника, ардуино хакирање, ГНУ/Линукс, систем администрација и сѐ друго што ќе го договориме на лице место.

Се разбира после секој ваков настан се оди на јадење/пиење, овојпат на добра штипска пастрмајлија :)

Настанот е од отворен карактер и слободен за секого, а и задолжителен за ИТ луѓето.

Од друга страна, утре (сабота) во КИКА ќе се работат проблеми поврзани со Google Summer Of Code како и изработка на презентации за престојната забава по повод, излегувањето на GNOME 3.

Се гледаме на некој настан !

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.