Четврток, ден за програмирање во хаклаб

Без посебно подговтвување и агенда, и овој четврток во хаклаб е посеветен на програмирање за почетници и понапредни.

Тоа што во најмала рака ќе се прави е: пристап до Google Docs преку Python и gdata api-то. Тема погодна и за почетници.

А ако дојде некој експерт за C (по можност embedded) можда ќе поработиме и на i2c-tiny-usb имплементација за atmel attiny25 микроконтролер, мини-проект кој заглави на 160 бајти повеќе од максималните 2kb кои што ги има овој микроконтролер.

Почеток, стандардно од 19 часот во хаклаб КИКА.

1 comment:

  1. одлично... баш ме интересира ова со пајтон

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.