Кино во чаршија: Риверпул 27.10.2010 во 20ч. во Галерија 7

Оваа среда 2с.мк во соработка со ЗКТ Компресор пушта филмче издадено под криејтив-комонс-наведи-извор-3 лиценца.


Фимот трае 60тина минути и е приказна за адолесцентиот Ѓавол (таа) која по расправија со својот татко Господ, бега од дома на земјата и нема да се врати сѐ додека татко ѝ не ја прифати таква каква што е.

Содржината и нам ни изгледа малку чудна, но филмот е CC, а тоа е пресудно во изборот.

Режисер е Давор Радиќ.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.