УбунтуПрваПомош понеделник 04.10.2010 19:00ч

Ја започнуваме неделата со УбунтуПрваПомош (УПП). Доколку имате прашања или проблеми со конфигурирање или инсталирање на вашиот (Убунту) GNU/Linux систем веројатно дека можеме да Ви помогнеме.

Паралелно може да се поработи и на локализацијата на новата верзија на интернет прелистувачот Mozilla Firefox 4, да се одговори можеби на некое прашање на форум и генерално да се подружиме.

Пијачки не носете, имаме веројатно доволно - наполитанки може :).

Почнуваме во ~19:00 во КИКА.

ДОПОЛНИТЕЛНО: во дискусијата денеска на irc договоривме и инсталација на znc irc bouncer , со што оваа УПП преминува во мини СподелиЗнаење.

1 comment:

Note: Only a member of this blog may post a comment.