Python in da hacklab, четврток 6.05.2010

Овој четврток продолжуваме со Python дружбата „змиско гнездо“ :) во скопскиот хаклаб КИКА. Терминот стандардно од 19 до 21 часот.

- Сега за сега во план е да се овозможи OpenID најава на Кика Хаклаб софтверот за библиотека.
- Може да се доработи threaded python redirector или single-threaded скриптата за squid.


this-just-in: 

вчера само што го запознавме Emmanuel Goldstein од познатиот магазин 2600 и денес ќе помине во хаклабот, па може да ги сподели искуствата за хакерските простори во кои е вклучен, како и за HOPE (Hackers on Planet Earth) конференција која ја организираат во New York.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.