Сабота 26.12.2009

Утре редовно сподели знаење во скопскиот хаклаб КИКА (12~18). Продолжуваме каде што застанавме минатата сабота:
 • Дискусија за Comet (или server push);
 • Досредување на мрежата и хардверот - како и секогаш - овојпат може ќе се обидеме да се поврземе со мрежата на CCC во Берлин;
 • Ако повторно има интерес може да се продолжи со разгледување на алатките за локализација на Mozilla;
 • друго, по желба.

BTW официјален канал за муабети на и околу хаклабот на irc каналот #lugola на freenode.net.

ps.
ни треба некој да дојде со Windows Vista или 7 да видиме дали/како работи IPv6 кај нив. Mac OS X?

3 comments:

 1. А што, веќе се случил едно разгледување на алатките за локализација на Mozilla?

  ReplyDelete
 2. минатата сабота беше разгледуван процесот на локализација, и беа спомнати алатките

  ReplyDelete
 3. баш убаво. не прочитав по форуми дека се случило тоа. ајде нека е аирлија. :)

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.