Ruby Meetup: Formtastic, Google Docs API / MKRUG Acer 23 Томбола, Ruby / Rails Прва Помош (29.10.2009)

Најава за наредната ruby.mk средба (Четврток, 29ти Октомври 2009, 19-21 часот).

Ќе зборуваме за:

- Formtastic - Ruby on Rails FormBuilder DSL со кој може лесно да се креираат високо стилизирани и пристапни HTML форми внимавајќи на нивните семантички и синтаксички вредности
- Вовед во Google Docs API и креирање на едноставна апликација за извлекување случаен добитник на "MKRUG Acer 23 томболата" од Google Data API
- Ruby / Ruby on Rails прва помош - Отворена сесија за прашања и одговори за сите што започнуваат со учење или работа на Ruby / Ruby on Rails проекти.

Повеќе информации: http://www.meetup.com/MK-RUG/calendar/11725181/

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.