Сподели знаење 04.07.09 (13:00ч)

По неколку недели пауза решивме да направиме едно сподели знаење. Агендата денеска ќе биде:
  • хакирање на разни web апликации (под хакирање мислам на решавање bug-ови во наши апликации)
  • отварање и чистење на Thnikpad :) - можеби
  • custom made мини-python-web-framework - се вика die-django :)
  • сурфање на IPv6 интернетот (а и ставање на сервери на IPv6)
  • инсталација на ubuntu netbook remix na eeepc 1000he
  • и сите други работи што ќе ни текнат ...
Единствена промена е почетното време. Ова сподели знаење почнува од 13:00 наместо 12:00 часот. Тие што доаѓаат редовно знаат дека ова е и не е некоја промена :).

Локација стандардна. Линк тука.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.