Сподели знаење 24.01

Оваа сабота ќе продолжиме со Arduino микро-контролерите. По воведот минатата недела, овој пат би требало да направиме нешто поконкретно (ако имаме материјал за работа).

Ќе направиме мала презентација за инсталирање, конфигурирање и работа со Redmine проект менаџмент системот.

Како и секогаш, ако некој има прашање, идеја, проблем може слободно да дојде да пробаме да го решиме.

Време и место стандардно. 12:00-17:00 тука.

6 comments:

 1. Ова беше баш фино СподелиЗнаење

  ReplyDelete
 2. Меѓудругото го хакиравме redmine да подржува кирилица во PDF репортите.

  @Новица,
  такви се сите Сподели Знаење

  ReplyDelete
 3. Аххх... еве го... новиот систем за коментари. :)

  @Дамјан
  Сигурно не ќе да се сите СЗ такви!

  ReplyDelete
 4. Убаво е да се чуе за ruby хакери наоколу. :)

  ReplyDelete
 5. Па ми се чини дека речиси ништо поврзано со ruby не хакиравме :)

  ReplyDelete
 6. @blackflash: Али може следниот пат да дојдеш па да не запознаеш повеќе со ruby.

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.