Сподели (блог) знаење: Анти-крад систем за Psi 0.11 на KDE 3.5.x

Денес бев во Битола нешто службено и му раскажувам не Гемиџи нешто за тоа. Истовремено со Дамјан се договараме за Водно-Матка тура викендов. Кога наеднаш се случува мешење на муабетите. Прозорците се раскокаа и фокусот отиде заедно со нив.


Па да видиме сега како се мести Kwin да го решава овој проблем.

1. Стартувајте го Контролниот центар на KDE и таму пронајдете „Работна површина“ (Desktop) и „Поставувања на прозорците“. Кликнете на „Нов“.2. Во ново отвореното прозорче кликнете на „Најди“. Потоа со курсорот што е како „плус“ кликнете на прозорецот за разговор на Psi и потоа кликнете ОК.После оваа кликачка процедура (која не е целосно сликана), во истото прозорче кликнете на последното јазиче „Заобиколни“ и одберете ги опциите како на сликата.Потоа кликнете „Во ред“, „Примени“ и сл. Затворете го Контролниот центар.

3. Започнете разговор во две јазичиња за да го тестирате новиот анти-крад систем.

Тоа. :-)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.