Кратки филмови на Сподели кино 2.03, 30.10.2007 во 20ч [Toчка]

Киното продолжува. :-)
Што е на менито?

Врзан - првиот македонски филм издаден под слободна лиценца.
Spin - краток филм кој според описот добил 35 награди.
Fallen Art - анимиран филм на Багински еден од најдобрите компјутерски аниматори.

По овие следи интермецо со пар клипчиња од YouTube.

А за крај, Тео Јансен на TED со своите кинетички склуптури, или подобро нови форми на живот.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.