Пиратерија на Сподели кино 2.02, 9.10.2007 во 20 ч [Точка]

Следува уште едно весело сподели. Овој пат имаме 4 филмчиња кои се занимаваат со темата недозволено копирање на авторски дела или како што медиумите (и политичарите) милуваат да речат - пиратерија.Започнуваме со извадок од култниот магазин на CBS „60 минути“ во кој се истражува копирањето на видео касети на времето кога Сони се појавиле со првото домашно видео.

Потоа одиме на кратко филмче за канадскиот пазар и пропагандата на американскиет компании.

Продолжуваме со краток документарец за шведската пиратска сцена - „Укради го овој филм“.

И завршуваме со „Piracy is Good“ - предавање за смртта на телевизијата и традиционалниот бизнис модел за дистрибуција.

Се разбира ќе можете да си ги земете сите овие на усб стапче, но да не застануваме овде. Правиме и размена на музика. Па, во коментари кажете што сакате и можеби ќе се најде некој што ќе ви донесе. Јас на пример барам бест оф од Шеги - Мистер Бомбастик и слично. :-)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.