Сподели знаење #14, 29.05.2007 [ФЕИТ]

Еве што се планира за следново споделување:

Јован Костовски: Можам да спремам нешто за водење на проекти за слободен софтвер. Како да се координираат, да се привлечат нови луѓе во проектот, да се „изрекламира“, како да се допринесува во развојот, како да се привлечат донатори... Планирав дискусија да биде, нешто општо набрзина и после да си го кажам јас моето искуство, а и другите да си кажат што имаат. ;)

Дамјан Георгиевски: Јас си мислам да пробаме да направиме PAN мрежа преку bluetooth. Јас, Миша и Игор имаме bluetooth, имам и едно usb-bluetooth dongle-че... па ќе видиме.

Митко Вета: Виртуелизација со qemu... Презентацијата му трае околу половина час.

Инаку, ова веројатно ќе биде последното „Сподели знаење“ оваа сезона. Па ако ништо друго дојдете за да се поздравиме. :)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.