План за Сподели знаење #6, 06.02.2007

Овој пат ќе има две презентации. Првата ја спрема Стојанче Димитровски и е на тема „Digital Rights Restrictions Management (DRM)“. Втората презентација ќе биде посветена на безбедносните FOSS алатки а презентерот е Илин Петковски. Презентациите би требало да траат по 45 минути + 2x15 минути за прашања и дискусија.

Сподели знаење стандардно почнува во 20 часот.

Се гледаме таму.

1 comment:

  1. Хмм, а презентацииите да траат 2х15 максимум 20 минути.

    Уствари најдобро е правилото 10/20/30.

    Презентацијта има 10 слајда, трае 20 минути и нема фонт што е помал од 30pt.

    Останатото време може да се искористи за дискусии.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.