Заштитете си ја приватноста на вашиот компјутер и мобилен телефон - 16.02.2015

Денес (16.02.2015), како дел од серијата настани за заштита на приватноста ќе инсталираме и конфигурираме софтвер за мобилни телефони и компјутери кој овозможува шифрирање на пораките кои се праќаат преку мрежа (пораки чија содржина не е видлива за лица кои прислушкуваат).

Вратите на хаклабот КИКА се отворени за секого, просторијата затоплена, кафето и чајот спремни. Доколку ве интересираат било кои од овие теми, сакате да се заштитете од прислушкување (жешка тема деновиве, а ?). Денеска од 19:00 часот би требало да се најдете во КИКА!

Web


Mail / Chat

https://www.enigmail.net/home/index.php + https://securityinabox.org/thuderbird_encryption

https://otr.cypherpunks.ca/


Мобилни

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.srlabs.snoopsnitch&hl=en 

https://whispersystems.org/#privacy

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.