When life gives you binary, write yourself an assembler // Четврток, 4-ти дек. // 19ч.

Минатата недела заврши ДКН. Почнавме од Nand порта и во текот на месец и пол составивме 16-битен процесор. А, процесор ко процесор, знае само за бинарен код.

Сте куцале некогаш бинарен код? Ни јас. Викаат полошо било и од PHP.

Со уште неколку ентузијасти идната недела ќе продолжиме (неофицијално) откаде што застанавме минатиот час: ќе пробаме во Python да напишеме асемблер.

Асемблер е програм што чита друг програм и пишува трет програм.

Па, ако те интересира темата дојди, во Хаклаб од 19 часот, идниот четврток.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.