Gnu/Linux прва помош понеделнички (20.10.2014)

Како и секој понеделник, така и овој (20.10.2014) од 19 часот, хаклабот КИКА им помага на корисниците на слободен софтвер (Linux, Android, OpenWRT) да се снајдат со почетнички проблеми, инсталации и тоа.

Сигурно ќе пробаме да поправиме едно Raspberry Pi со расипан Archlinux ARM (на пола апгрејд му снема струја).
 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.