SHARE2 и Слободен Софтвер МакедонијаМинатата недела бевме на Share Conference 2 каде ја презентиравме приказната за македонската заедница, нејзиниот пад и раст преку хаклабот КИКА, насловена "Decaying free software communities and emerging hakerspaces".

Се дружевме со пријателите од белградскиот хаклаб, споделивме знаења и искуства, договоривме идни проекти и средби. На Share слушавме за слободата на интернетот, за предизвиците кои ги носи иднината, и неколку одлични идеи од насекаде во светот.

Ѕирнете ја презентацијата: (презентација).

1 comment:

Note: Only a member of this blog may post a comment.