Нова ruby средба [27.01.2011 19ч Скопје Хаклаб]

По пауза од пола година (!!), продолжуваме со нови руби средби.

Бидејќи ова е прва средба по подолга пауза, програмата ќе зависи од интересот на луѓето, но може да правиме нешто од следниве работи:

- решавање на некаков ruby/rails проблем (ако некој донесе!?)
- изнаоѓање или имплементирање блог решение за ruby.mk
- демо презентација како да се мигрира rails 2 апликација во rails 3
- собирање идеи и правење планови за наредни презентации
- нешто друго интересно

Донесе ги кодовите, машините и горивото во хаклаб.

Поздрав.
п.с. MK-RUG meetup.com истекува за 20тина дена, па се фокусираме на http://ruby.mk/

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.