Чување на податоци на корисници: не треба и не е корисно

Ми се чини дека „Уставен суд“ се зборовите за паметење од денешните говори на темата „општество“ што ја следев (не знам дали овие од потехничките области ќе споделат нешто). Слајдовите се самообјаснувачки.

3 comments:

 1. Дали имате линк од целата презентација или истражувањето?

  ReplyDelete
 2. @Janko

  видеата и слајдовите од предавањата ќе бидат ставени на интернет набрзо по завршувањето на конгресот.

  И се надевам дека некаде по празниците ќе организираме јавни гледања на дел од предавањата. (stay tuned).

  нешто содржина веќе и може да се најде на http://events.ccc.de/ и http://events.ccc.de/congress/2010/wiki/Main_Page

  ReplyDelete
 3. Еве го и предавањето:

  http://ftp.halifax.rwth-aachen.de/CCC/27C3/mp4-h264-HQ/27c3-4190-en-data_retention_in_the_eu.mp4
  http://ftp.halifax.rwth-aachen.de/CCC/27C3/mp4-h264-HQ/27c3-4190-en-data_retention_in_the_eu.mp4.torrent

  Фала многу за линковите, Дамјан.

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.