Лугархија - нов е-зин од Битола

Со голема гордост ви го претставуваме „Лугархија“, е-магазинот кој неколкумина ентузијасти од Битола го подготвуваат.На „Лугархија“ може да се гледа како на магазин во кој ќе бидат разгледувани тематики околу слободниот софтвер, развој на софтвер, активизам и идеологија. Во обид да се рашири зборот за него, ќе биде печатен ограничен број примероци од секое издание кој најверојатно ќе биде разделен по средните школи во Битола, а по потреба и во други градови низ Македонија.

Помеѓу другото, магазинот ќе информира и за работата на Лугола, gnu/linux корисничка и активистичка група од Битола :-)

2 comments:

  1. Честитки, честитки, само пофални зборови за ваков проект :)
    Само напред!

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.