Слободен софтвер Македонија на е-Општество.мк 2007

Оваа година палката беше во рацете на Миша Поповиќ. Темата беше прилично широка (јавен домен, криејтив комонс и слободен софтвер во развојот на е-Влада), но мислам дека Миша мошне добро ја раскажа приказната за десетина минути.

Миша Поповиќ од 2c.mk на е-Општество.мк 2007

Ми се чини дека вакви презентации треба да правиме многу почесто од едноставна причина што темите за слободата, особено во однос на власта, речиси никогаш не се исцрпуваат.

Миша Поповиќ од 2c.mk на е-Општество.мк 2007

Слободниот софтвер и содржина достапна без рестрикции се двете клучни прашања кон кои треба да се насочат проектите во рамките на е-владеење за да продолжиме да живееме во општество кое е слободно и во кое секој ќе може да го даде својот придонес.

Миша Поповиќ од 2c.mk на е-Општество.мк 2007

Се разбира, ја имавме и највозбудливата презентација. Барем до моментот до кој јас гледав. ;-)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.