План за Сподели знаење #3, 26.12.2006

Новогодишното „Сподели знаење“ ќе биде посветено на инсталирање на GNU/Linux дистрибуција во живо. Веројатно ќе се инсталира Ubuntu или некоја негова варијанта, а шоуто ќе го водат Арангел, Милош и Стојанче.

Веројатно ќе продолжиме да се занимаваме и со Python Challenge.

Можеби ќе има и новогодишни изненадувања. :-)

Постер тука за тие што ќе сакаат да залепат по факултети:


И две pdf верзии од постерите од Стојанче: тука и тука.

4 comments:

  1. пошто утврдивме дека може да постои проблем со презентација на тоа што се случува додека се инсталира... предлагам некако со камера, или обична веб камера да пренесуваме (директно закачена на проектор или преку лаптоп (ако е веб камерче)). може да звучи глупо - ама проблемот ќе остане.

    ReplyDelete
  2. Ако е проекторот закачен во графичка би требало се да прикажува. Ако имаме проблеми не ти е лоша идејата, јас имам една веб камера ама за жал ќе треба да се помачиш да ја конфигурираш пошто драјверот е тиња.. ако имаш ти или ако има било кој друг нека ја земе за бекап.

    ReplyDelete
  3. Значи ја да не правам постер.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.