Hardware hacking, лемење и флешување на U2F Zero, втора сесија [четврток 11ти јануари, од 18:00]

Утре продолжуваме со лемењето на 2-factor автентикациски токени со отворен дизајн и код, U2F Zero. ( https://www.u2fzero.com/ )
Не се лесни за лемење, деловите се многу ситни (SMD), така да секој кој сака да види и проба е добредојден.

Исто така ќе пробаме и да разврземе една дискусија како би се проширил дизајнот со Bluetooth или NFC интерфејс, за да можат да се користат и со smartphones. Тука може да се уклучи и секој што има некакво познавање или интерес за дизајн на хардвер, а не само лемење.

Се гледаме во новиот хаклаб!


ват д'хак?

Хаклабот КИКА е место за споделување и стекнување знаење, место каде се собираат луѓе заинтересирани за технологија, слободен софтвер и слободна култура. Секој може да изработува најразлични проекти сам, или заедно со некој од присутните. Хаклаби има секаде во светот КИКА е еден од нив. Продолжи со читање...

Приклучи се!

Хаклабот е јавен и отворен простор и е добредојден секој кој сака да се приклучи во тековните активности или да предложи нови. Едноставно дојди во некој од редовните термини.

На интернет може да се приклучиш на IRC каналот #lugola, на поштенската листа или на wiki-то за слободен софтвер.

Каде?